Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hier ben IK

Sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar

 

Wat is weerbaarheid?

Een kind is weerbaar als het op een passende manier voor zichzelf durft op te komen en een goed gevoel van eigenwaarde heeft.   Kinderen die weerbaar zijn, zijn zich bewust van hun eigen gevoelens en dat van anderen.  Ze zijn zelfstandig, durven hun eigen mening te hebben, komen op voor anderen, maar durven ook hulp te vragen.  Ze kunnen om met kleine tegenslagen en kennen en respecteren hun eigen grenzen.

Niet bij alle kinderen ontwikkelt zich dat vanzelf.  Sommige kinderen zijn heel erg verlegen, anderen zijn heel onzeker of zien alleen de negatieve kanten van zichzelf.  Voor deze kinderen is er de sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining Hier ben IK.

 

Opbouw training

De training bestaat uit een intake sessie en 10 sessies van 1,5 uur. Elke week zal er een thema centraal staan, zoals: wat zijn mijn kwaliteiten en uitdagingen, gevoelens en gedachten leren begrijpen, voor jezelf opkomen, stress herkennen, reageren op plagen en pesten, omgaan met kritiek,...  Na iedere sessie krijgen de kinderen een thuisopdracht mee om de geleerde vaardigheden te integreren.

De groep (minimum 6 kinderen - maximum 10) wordt begeleid door Dorien Hardy en Tanja Winters, beiden erkend klinisch psycholoog.

 

Tijd en plaats

De training gaat telkens door op woensdagnamiddag bij Kinderopvang- en dienstencentrum Beau-Fort, Balendijk 300 te Lommel.  Het tijdstip wordt nog vastgelegd op basis van de inschrijvingen. De eerste training zal aanvatten in februari 2017

 

Inschrijven

Je kan je kind inschrijven door het inschrijfformulier ingevuld en ondertekend terug te bezorgen per post of e-mail.

 

Kosten

De totale kosten voor de training bedragen 260€ (incl. intakegesprek en 10 sessies van 1,5u).  Informeer bij je mutualiteit naar de mogelijkheid tot terugbetaling.

 

Algemene voorwaarden

Je vindt de algemene voorwaarden hier

 

Folder